Ce este minitenisul ?

Ca parinte, imagineaza-te invatand tenis cu o racheta de doua ori mai mare decat cea pe care o cunosti, pe un teren cat unul de fotbal. Mai mult, mingea ar fi grea cat una de handbal si ar sari prea sus. Ar fi cumplit! Asa s-ar simti si copilul tau daca nu s-ar fi "inventat" minitenisul.

 

Minitenisul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani. Materialele folosite pentru invatarea tenisului sunt adaptate dezvoltarii lor fizice si intelectuale. Folosim rachete mai mici, mingi de burete (sa sara mai incet), viu colorate (ca sa-i atraga) si de diametru mai mare (ca sa le nimereasca); astfel tenisul devina mai inainte de toate o joaca.

 

Materialele sportive sunt asigurate gratuit de club, echipamentul necesar copilului nu trebuie sa fie unul "sofisticat" ci unul normal pentru sport, adegvat sezonului (pantofi de sport, tricou si pantaloni scurti sau trening).

 

Obiectivul minitenisului este ca micii tenismeni sa deprinda miscarile corecte in tenis si sa-si creasca motricitatea necesara mai tarziu, dar mai ales sa inceapa sa iubeasca tensul.

 

< inapoi